Thailand

Så efter min helt otroliga månad på NZ så åkte jag till Melbourne för att träffa min kära Tash och hennes familj i Ballarat. Vi gjorde Great Ocean Road tillsammans. Hur underbart som helst. Det var verkligen fint och jag hade en jättebra dag med dem men efter att ha varit i NZ så kändes det inte lika speciellt.
Efter Melbourne åkte jag tillbaka till Sydney och träffade Marie och Trevor igen. Kunde inte haft en bättre mellanlandning! Vi hade det supermysigt. Vi åt grillat, kollade på film, jag packade om min resväska (se och häpna men besten vägde bara 22,7kg. Prisa gudarna!) och så satt vi i solen och pratade.
Dagen efter bar det av till Thailand. Först till Bangkok och efter det Phuket. När jag hade landat i Bangkok och checkade in för mitt flyg till Phuket sa kvinnan i incheckningsdisken att det fanns plats på ett tidigare flyg. Åh ja vad bra!! Då kan jag komma och överraska mamma, pappa och Iza tänkte jag!! Mm..ni tror inte det slutade med att det planet hade tekniska problem så vi var tvungna att vänta i fyra timmar på att de skulle laga det. Lagom besviken jag var! Det slutade alltså med att jag kom ca 3h senare till Kalim Bay (bredvid Patong) än planerat. Jag kom iaf fram. Tror ni jag var glad när jag såg pappa påväg ner till mig eller?? Jag kände ett sånt obeskrivligt lyckorus. Riktigt känslosamt. Vi gick upp och så fick jag träffa mamma! Iza hade precis somnat (det var ju sent när jag kom, nästan tolv tror jag). Men jag ville verkligen säga hej till henne så vi väckte henne lite försiktigt. Först öppnade hon ögonen lite men blundade igen. Sen öppnade hon dem igen och kollade runt på våra tre huvuden som vakade över henne. Hon blundade men sedan gick det upp för henne att jag också var där och då blev hela hennes mun ett stort O och hon for upp och hon slängde sig runt min hals! Jag kommer aldrig att glömma hennes min.
Sedan dess har vi hunnit med ganska mycket. Ungefär 15 massager, firat thainyåret med det största och roligaste vattenkriget jag någonsin har upplevt, jag har tagit mitt dykcert, vi har åkt till Phi Phi, gått på FantaSea (en show om thailändsk historiamed massa djur), ridit och matat elefanter, badat i poolen, badat i havet, kollat på film och en rejäl bunt med andra saker! Vi hade (nästan) tre härliga veckor tillsammans där vi bara njöt av varandras sällskap. Det enda som fattades var Mickis. Vi saknade henne allihop. Som Iza sa "jag längtar tills vi är en hel familj igen". So do I, so do I.
Jag lämnade familjen och lät de njuta av den sista veckan själva. Själv begav jag mig mot Koh Phangan och full moon partyt. Jag mötte upp massa folk som jag träffade i NZ på kiwi och vi hade det så himla bra! Dagen innan gick vi på ett djungelparty tillsammans. Helt sjukt. Tanken var att jag skulle fortsätta resa med Emma, en av de brittiska tjejerna, men hon har redan gjort Thailand och känner att hon hellre vill åka hem. Så då blev jag själv lite otaggad. I samma veva skrev Jonas till mig (ännu en jag träffade i NZ. Han är från Uddevalla) och ville att jag skulle åka och träffa honom på Bali. Så nu ska jag åka till Malaysia i två dagar och efter det ta ett flyg till Bali. Det känns helt overkligt men underbart att man bara kan ändra sin plan och göra exakt vad man vill! Jag älskar verkligen tillvaron och mitt liv. Jag hoppas att alla har det bra och kan säga detsamma!

puss












Nya Zeeland - slutet

Slutet närmar sig på min vistelse i NZ. Imorgon flyger jag härifrån. Jag vet att jag inte uppdaterar särskilt ofta (i stort sett aldrig) längre men jag vill bara låta er veta att jag har haft en underbar tid här! NZ slår Australien med hästlängder om ni frågar mig. Det har varit så roligt att resa med i stort sett samma grupp människor hela tiden. Jag har träffar så himla många underbara människor. Det känns som att jag har känt dem i flera år efter bara några dagar! Allt är så intensivt här. Resandet, umgänget, festandet, allt. Man bor i stort sett ihop. Lagar mat ihop. Går ut ihop. Handlar ihop. Gör alla aktiviteter ihop. Det är underbart men samtidigt påfrestande. Jag kommer att sakna det. Dem. Alla mina nya vänner. Jag hoppas att jag kommer att träffa dem igen men det blir säkert som med allt annat. Man säger att självklart kommer man att träffas igen, hälsa på varandra men sällan blir det nog så.

Detta har jag gjort i NZ: simmat med delfiner, fiskat, åkt white water rafting, black water rafting, hoppat fallskärm, åkt/hoppat Canyon swing, paddlar kajak med sälar, åkt till Milford sound, gått i regnskog, bestigit en glaciär, gått ut och festat, vunnit två tävlingar, träffat underbara människor och mycket, mycket mer.

Imorgon bär det av mot Sydney igen. Sedan tar jag flyger till Melbourne för att träffa familjen Woods i drygt en vecka. Sedan en recovering- och packdag i Sydney hos Marie och Trevor innan jag flyger till Bangkok och sedan Phuket för att träffa familjen för första gången på över sju månader!!
Jag älskar mitt liv precis som det är nu. Jag är inte så säker på att jag vill komma hem till min tråkiga vardag där hemma längre. Därför har jag lite panik och ångest över att min resa snart är över. Jag vill resa över hela jorden nu. Göra Sydamerika, Kanada, USA, Sydafrika, Europa, Asien. Vill verkligen se HELA världen.

Vi får väl se vad livet för med sig. Jag är redo för vadsomhelst. Känner sådan enorm livsglädje inför allt. Precis allt.