Julkalendern

 
Mysteriet på Greveholm är helt klart den bästa julkalendern genom tiderna! Därför tycker jag att den förtjänar ett helt eget inlägg. 
Jag fullkomligt älskar allt med familjen och slottet. Det ska bli spännande att se hur de har gjort med den "nya". Förmodligen kommer den att suga, tvåan av något brukar aldrig vara bra..men jag håller tummarna! (Y)
Är så glad att SVT är en av de kanalerna som tillåter oss utomlands att kolla på deras play. 
SVT play - Mysteriet på Greveholm II → for the win!:D
Jag hoppas att alla ni där hemma kollar med mig! ♥
Kärlek till Leif, han är så himla trög men rolig.
Haha, bästa på länge: www.livetsomleif.se
Utan dialekten hade de inte varit lika roliga att kolla på, därför tycker jag det är lite synd att de nya ungarna är riktiga skåningar..deras dialekt är inte alls rolig, bara ful!!
Tycker det är kul att Staffan och Jean spelas av samma personer som i förra. (: Är också superglad över att Leif, Lillan och Ivar kommer vara med. Det ska bli spännande att se hur de får in dem på ett bra sätt! 
Imorgon smäller det!! 
 
See you soon then,
B

November

Igår kändes som en riktig aupair-dag. Jag var ledig på förmiddagen (till tre om jag dammsög, tog ut sopporna, skar upp grönsaker etc innan) så då åkte jag till Maria med de andra aupairerna Laura och Luisa. Taylor var redan där  (:
Vi kollade på film, pratade och åt lunch tillsammans. De är så snälla och roliga allihopa. Ingen av dem som jag inte tycker om, vilket känns skönt. 
Efter det skjutsade de hem mig och sen kom de små trollen hem! (; hihi
Jag började med maten och sedan var det i stort sett dags att åka till Calvary (skolan) och se på Kallens musikal Peter Pan. Den var faktiskt helt okej med tanke på att det bara var små ungar som var med. Jag tyckte de var dukiga, de flesta iaf. Kallen sjöng, han såg ut att ha jätteroligt och han var jätteglad när vi skulle åka hem. 
När vi kom hem var det läggdags för länge sen så jag fick tvinga dem i säng direkt, vilket de såklart inte ville.. 
Det slutade med att båda ungarna var sura och jag fick läsa en saga var för dem. Efter det var de lugna och somnade. Kände mig väldigt nöjd med mig själv och var glad att de lyssnade tillslut (:
Sue var ute på någon företagsmiddag eller vad det nu var (:
Jag känner verkligen att jag börjar komma in i rutinerna här, det känns skönt. Jag har börjat anpassa mig till deras livsstil och vardag. Därför känns det lite extra nervöst att pappan kommer hem idag. Det ska bli kul att äntligen träffa honom men jag är lite nervös för hur vardagen kommer att ändras nu. Jag har ju precis vant mig vid den här vardagen med bara mamman hemma! (; Men det blir bra (:
 
Igår frågade jag mamman också om jag kunde få ledigt i någon/några timmar på tisdag för att Lizette kommer hit och det skulle vara kul att äntligen kunna träffas här i Australien! Hon blev jätteglad och bara "Ja men visst! Vill du ha ledigt i några dagar så att ni kan träffas och hitta på något så är det helt okej!" Jag blev väldigt förvånad men jättetacksam och glad. Så nu ser det ut som att jag ska åka med Lizette till Magnetic Island och hitta på något där med henne. Det ska bli superkul! Ser verkligen fram emot det.
 
Nu är det ju som sagt fredag, jag skulle ha gått ut med Luisa och Maria ikväll på Magnetic Island. De har Full Moon party där ikväll men det var ganska dyrt. Skulle ha gått på 1000 spänn för en kväll.. :/ Så jag känner att jag väntar med att göra det, kanske nästa månad och kör nyår där! (: 
Nu lutar det åt att vi kanske drar ut och bowlar ikväll och går ut imorgon (förhoppningsvis är det lite folk ute då och de flesta är tillbaka från Maggie). 
 
Jag har börjat kolla lite smått på biljetter till NZ. Laura sa att hon gärna ville åka dit tillsammans. Det skulle vara kul. Isf så blir det nog i början av januari. Då är Sue ledig från jobbet och jag kan förmodligen få ledigt då (: Får se hur dyrt det är att åka dit (det jag har sett hittills är svindyrt..) tyvärr :/
 
Igår pratade jag med Mickis och Evelina. Det var jättekul och skönt att höra vad de hade att säga (: ♥
 
Nu ska jag läsa en saga för Millie. 
 
See you soon then,
B
 

run like someone's chasing you

 
 
Idag har jag sprungit över 5km. Yeahy, skönt för min rygg med lite träning. Den började bli kass igen. Nu hoppas jag på det bästa. Kommer ha världens träningsvärk imorgon men det är det värt (får väl se om jag tycker det då haha).
 
See you soon then,
B

bird.

 
 
 
Har haft en jättetrevlig kväll med Sue idag. Jag tycker verkligen om henne. Hon är öppen, varm, pratgo och helt underbart charmig!
 
See you soon then,
B

Min första officiella dag som aupair!

Jag klarade mig igenom min första riktiga dag som aupair! YEAHY! haha..
När får jag åka härifrån!? (; om ca 15 veckor... suck vad det känns länge nu men det går nog fort.
Jag längtar hem till min familj, mina systrar, föräldrar, min hund och mitt egna rum och hus. Det är inget fel på familjen här men allt jag gör påminner mig om hemma..
Jag tycker om Sue, mamman. Hon är rolig och lättsam. Pappan, Troy, har jag inte träffat än. Han jobbar i någon gruva här så han är borta i 2 veckor sedan hemma i 2 veckor. Han kommer tillbaka på fredag. Hoppas att jag tycker om honom och han mig med tanke på att jag kommer vara hemma med honom två veckor i sträck varje gång.. (!)  (:
Kallen, 7 år, är väl helt okej. Han är lite elak mot sin syrra, ger henne tjuvnyp och sånt när han tror att ingen ser.. och han är väldigt petig med maten, det är de väl allihopa förutom Sue (hon har sagt att Troy också är det..) Men han är lätt att ta hand om, sköter sig mest själv. Han är en snäll kille.
Jag måste för övrigt laga mat åt familjen alla dagar när jag jobbar.. (måndag-torsdag). Jag suger på att laga mat, stackars familjen.. haha!
Idag gjorde jag köttbullar och potatismos. Var tvungen att göra allting själv eftersom de inte har några färdig-köttbullar eller pulvermos här (de kanske har det men familjen köper det iaf inte eftersom Millie är gluten-intolerant).
Millie heter alltså lilltjejen, hon har precis fyllt 5 och är superbossig. Tror att hon bestämmer över allt och alla. Väldigt energikrävande unge. Hon gnäller ofta när hennes mamma är hemma (vilket den andra ungen också kan göra ibland men vilka ungar gör inte det liksom..)
Nu låter det kanske som att jag har fått två monster till ungar men så farliga är de verkligen inte. De är snälla när de är ensamma med mig. Då gnäller de inte lika mycket, nästan inget alls faktiskt, och de lyssnar ganska bra. De är ändå väluppfostrade, säger tack och snälla hela tiden. De ber om lov innan de tar saker osv. De är söta, jag gillar dem. (:
De är jätteduktiga på att simma! Som två fiskar båda två. Dyker, plaskar och hoppar i poolen hela dagarna! Det är väl skönt att ha en pool här hemma men jag uppskattar det inte lika mycket som jag trodde att jag skulle göra. Jag är kanske inte en "bad-människa" ändå, haha (: Jag torkar ut av allt klor i poolen och jag har inte köpt någon lotion än så jag försöker att inte bada så mycket tills jag har köpt en, haha. Ungarna vill såklart att jag ska bada med dem hela tiden. När jag inte jobbar så sitter jag mest på mitt rum och kollar serier. Precis klar med sista säsongen av True Blood som jag hade missat. Sen måste jag kolla ikapp på senaste greys, vampires, arrow och hart of dixie (; 
 
I onsdags visade Sue mig runt i stan. 
I torsdags gick Millie på dagis och Kallen var i skolan, Sue jobbade så jag var själv hemma. Som tur var hade jag bestämt träff med en annan aupair här, Laura, så vi åkte och badade i en stor bassäng tio minuter härifrån. 
I fredags var Sue hemma, hon är ledig varje fredag (vilket innebär att jag också är det (; ), med Millie. Jag kommer inte ens ihåg vad jag själv gjorde.. haha, bra minne!
I lördags var jag på kalas med ungarna. Det var helt okej, sedan hade jag hand om de själv i några timmar eftersom Sue var tvungen att åka till jobbet. När hon kom tillbaka gick vi ut och åt på en pub som hade en stor luftkudde för ungarna att hoppa på. Sedan åkte vi till en av Sues kompisar Donna (jäklar vilket hus de hade! HOLY SHIT!! Det var fint, så jäkla exklusivt, pfft) Tyvärr tog jag inga bilder när vi var där :/  Jag måste tillägga att jag verkligen gillar huset som vi bor i. Det är väldigt fint och modernt men ändå hemtrevligt med riktigt bastanta trämöbler lite här och där (: Jag gillar deras stil här.
När vi kom dit till Sues kompisar så grillade dem med några vänner. Donna hade två döttrar, 21 och 19. De hade backpackat genom europa i början av året eller när det nu var. De hade gjort en stor bok med sina bilder från resan. Det var väldigt roligt att kolla på dem. Smart idé (: 
Sue hade med sig en flaska vin som hon drack upp själv (haha, hon var ganska full när vi åkte hem) så jag fick köra hem henne och barnen (; Hon är verkligen rolig, haha! Inte precis den "typiska" mammafiguren i Sverige. Det gillar jag! (:
I söndags (igår) åkte vi upp i bergen för att fika i en gammal stuga som heter The Tea House. Stugan var över 200 år. Ganska coolt, såg typ ut som i en gammal western-film. 
Under den här tiden har jag också hunnit med att prata med Mickis, Mamma, Pappa, Jessica, Hanna och Frida i telefon (plus måååånga andra på viber och fb). Tack för att ni fortfarande vill prata med mig och inte glömmer bort mig. Ni får mig att må så mycket bättre. Det är så skönt att höra rösten på dem man älskar..♥
 
Jag har väl inte så mycket mer att berätta.. Imorgon ska jag och Millie kanske, bara kanske, åka till riverway (poolen jag åkte till med Laura) med Laura och en av hennes ungar, Ruby, och några av de andra aupairerna här (: Hoppas vi gör det, skulle vara kul att träffa dem. 
På onsdag har de någon playgroup på bibblan så då ska jag och Millie dit med Laura och Ruby. 
 
Nu är jag helt död.. Det tar verkligen på en att vara en "hemmafru". Lätt att jag ska ha en barnvakt åt mina egna ungar..fyfan säger jag bara! haha, man blir tröttare än man tror (:
 
Jag har bestämt mig för att åka hem lite tidigare än jag hade planerat. Nu blir det nog i slutet av april eller senast början av maj. Det är bara en månad tidigare än jag hade tänkt mig men det känns ändå så himla skönt eftersom det är i maj det händer så himla mycket där hemma för mig. Evelina blir 20, jag har namnsdag och då tänker jag åka till Evelina i Norge och fira!! (17:e maj är min namnsdag(;  ), pappa fyller år, mamma och pappa firar deras 20 års bröllopsdag, Iza fyller 6 och Mickis ska ha sin bal någon gång då. Sedan har hon sin student och då jäklar ska jag vara där och fira med henne!!  ♥ ♥ 
Just nu saknar jag Mickis och Iza mest.. Jag vill vara hemma och finnas där för dem när de behöver mig. Det känns som att allt jag gör för ungarna här skulle jag mycket hellre göra för mina egna systrar och min egna familj. Även fast jag gillar familjen är det svårt att inte längta hem. Jag antar att det blir lättare med tiden (:
Jag önskar att jag inte hade åkt ner hit själv.. Det blir lite jobbigt och man saknar sitt modersmål. Tur att det iaf finns andra aupairer här, de förstår hur man känner. 
Jag är glad att jag har kommit till en bra familj ändå.
 
Jag och mamma har pratat lite löst om att jag och Mickis kanske ska åka ner hit till Australien nästa jul i en månad eller så. Då skulle Mickis få det i studenpresent!! Skulle vara så himla kul om vi kunde åka ner hit tsm! Jag skulle jättegärna vilja uppleva allt med henne! ♥ min älskade syster och bästa vän ♥
 
Nu ska jag fortsätta att kolla på serier och kanske prata med pappis om han svarar (:
 
See you soon then,
B
 
 

Irriterad.

Sur och irriterad.
Hatar när jag börjar på ett inlägg och det sedan försvinner för att jag råkar uppdatera sidan eller gör något annat dumt. 
Jag hade skrivit asmycket.. Nu vill jag inte skriva någonting istället.
Befinner mig i mitt nya "hem" med familjen. Jag mår bra. Ska snart åka och kolla på Kallens simuppvisning med Sue och Millie. Troy jobbar så honom har jag inte träffat än.
 
See you soon then,
B

Last weekend in Adelaide

I onsdags drog jag och Tash till hennes bästa kompis Oscars hus. Skapligt flott de bodde. Hans pappa är rektor på någon skola i en av de rikaste förorterna här och skolan betalar för deras hus (!)
De hade pool, jättestort uterum, etc. Huset (plus allt annat) var supernyrenoverat. Jag älskade det, allt var ljust och högt i tak. Alla rum var kolossala! Köket var en dröm, aah! Vi badade, bakade paj, åt mat, kollade på film och umgicks. Det var jättekul. Två andra av deras kompisar var där också, Tim och Bek (Alex). Det var meningen att jag skulle ta bussen in till stan och gå och kolla på Breaking Dawn -part 2 men bussjäkeln kom aldrig!! Det var inte jättenära att jag missade filmen eller så men jag började bli orolig så det slutade med att jag fick skjuts av Tim.
Filmen var väl okej. Jag är glad att det äntligen är över.. Jag tyckte inte den hade någon handling, den var tråkig och utdragen. Jag gillar inte heller när de lägger till massa konstiga saker som inte är med i boken/böckerna.. Renesme som bebis var ju bara creepy! Det syndes så tydligt att ungen var datagjord. Det jag gillade var slutscenen när de presenterade alla från alla filmerna, det kändes som ett riktigt avslut.  
 
I torsdags var min sista jobbdag på Buskers. Det kändes både skönt och tråkigt. Kändes tråkigt eftersom jag börjat bli riktigt bra vän med några av tjejerna där men skönt för att jag tyckte jobbet var för jäkla tråkigt! Det ska bli skönt med en förändring, en familj - någon som tar hand om mig medan jag tar hand om dem. 
 
I fredags gick jag och Tash på stan. Jag försökte hitta något litet att ta med till familjen men jag hittade ingenting.. När vi gick där och kollade i skyltfönstrena så såg vi att de hade ett litet stånd utanför en affär för olika hudkrämer där man fick prova olika handkrämer. Så vi gick dit och när vi hade gjort det fick vi skriva upp oss till en dragning för att vinna en av deras produkter. Vi gick och hämtade min sista lön och sen kom vi tillbaka till dragningen. Precis innan de drog upp lappen med vinnaren så sa jag "that's not me.." och nästa saken jag hör är "Rebecca Pehrson!"
OMGAAAASH!!! Hihi, jag vann!:D Jag fick dra upp en sak ur deras påse med grejer och det blev en body scrub, wiiie!!:D Lucky day, hhaha det gjorde hela min dag! (;
 
Sedan kom lördagen och vi; jag, Tash, Bek och Oscar, åkte iväg till Goolwa igen för en surf weekend. Tyvärr sög vågorna hela helgen, de blev bara sämre och sämre.. Ingen av oss surfade ens idag (måndag) men jag fick några halvbra bilder på mig när jag är påväg att ramla av brädan (; så här har du bevis på att jag faktiskt kan stå upp på en surfbräda Sebastian! (;
Och jag tog inga bilder precis efter att jag tog av mig våtdräkten mamma, så inga hängbröst den här gången (; Haha, mamma tyckte det såg ut som att jag hade hängbröst på den förra bilden eftersom min bikiniöverdel hade åkt ner så mycket när vi surfade x)
 
Idag har jag packat min resväska. I'm ready to leave. Or am I? Jag känner mig redo fast ändå inte. Jag vill åka och upptäcka nya platser, människor och saker men jag vill inte lämna Adelaide, Tash eller mina vänner här. Det var jättejobbigt att packa. Fick världens hemlängtan. Jag trodde inte det skulle vara så svårt. Jag har inte haft hemlängtan på ett bra tag nu så jag trodde att det hade gått över.. men icke sa nicke.. Och mitt i allt det jobbiga packandet och mina trassliga känslor så ringde mamma! Snacka om timing liksom. Jag satt mest tyst, försökte att inte börja gråta (vilket jag för övrigt inte har gjort sedan jag pratade med Evelina när jag fortfarande var i Canberra) och lyssnade och mumlade instämmande när det behövdes. När vi la på så fick jag så dåligt samvete för att jag knappt sa någonting när vi pratade så då skickade jag ett sms och då ringde mammis såklart upp igen! ♥
Jag känner att jag saknar Sverige, min familj, mina vänner, min hund, min vardag där hemma så obeskrivligt mycket. Det finns inga ord som kan beskriva hur det känns att vara så långt ifrån dem man älskar. Ofta hjälper det att höra deras röster eller läsa något roligt de har gjort men idag var en sån dag när det inte räckte till. 
 
Jag känner också att jag har fått dåliga rutiner här. Jag har blivit lat och äter bara skräpmat vilket har resulterat i att jag nästan har gått upp hela 10 fucking kilo!! Det är helt sjukt. Jag har inte precis blivit smällfet men jag ser fan inte ut som när jag kom ner hit. Jäkla tjocksmock asså..kommer inte ens i hälften av mina kläder längre. Så nu börjar jag om. Jag har härmed lovat mig själv att jag inte ska ta med mig någon extravikt hem till Sverige, då menar jag på mig själv.. 
Nu är det hårdträning som gäller, bara nyttig mat och hur mycket motion som helst. YOU GO GIRL!!
Jag tänker fan vara smal till jul! Alla ni som läser är mina vittnen. Jag är säker på att jag behöver påminnas ibland så det får ni hjälpa till med. Jag behöver må bra för att orka stanna kvar här nere och inte ta den lätta vägen och åka hem. I need your help.
Idag är dag 1. Jag har inte ätit något onyttigt idag. Och så ska det fortsätta. 
 
Imorgon är min sista dag här. Det var meningen att vi skulle gå på picknick i parken mittemot zoot men det ska bli 37 grader (kill me!!) så vi tänkte dra ner till stranden istället. Känns som en bra idé!
Innan det så har jag tänkt köpa något till Tash, en tidig julklapp (: och träffa Vivian. Hon ringde mig förut och sa att hon ville träffa mig innan jag åkte så att hon kunde ge mig någonting. Undrar vad det kan vara! Ska bli kul att träffa henne igen men sorgligt att säga hejdå.. Hoppas vi träffas igen.
 
Jag har börjat kolla på Portkod 1321 eftersom jag saknade allt hemma så mycket och jag måste säga att serien är ganska underhållande för att vara svensk. Skådespelarna är väl sisådär men själva storyn är rätt okej, Den får mig att tänka tillbaka på de senaste åren på gymnasiet, våra fester, kryssningen, balen, studenveckorna, studenten. Min lilla stad. Katrineholm. ♥ 
 
See you soon then,
B
 

 

Adelaide Zoo

Wiie!
Idag har jag varit på zoo. Superskoj!:D
Det var lite jobbigt att ta sig upp imorse, var så himla trött (som vanligt eftersom jag alltid går och lägger mig så sent). 
Mina favoriter var flamingosarna. Det fanns två stycken och det är de enda i hela Australien! De var mellan 70-80 år (alltså skitgamla!!). Även fast de var så gamla så visste inte djurskötarna vad de är av för kön. (Kom igen de har nästan haft ett decennium på sig att ta reda på det, lagom sega..) Jag vet inte varför jag gillade dem så mycket, egentligen är de ju skapligt tråkiga, haha. Står bara stilla och sover typ, men de var så fina. Man kände sig lugn utav dem (:
Jag såg koalor, kängurus, wallabies och massa andra söta djur. Pandor, flodhästar, fåglar, ormar, giraffer etc, allt vad man nu kan tänkas se på ett zoo (;
 
Nu är det bestämt att jag och Tash ska åka och surfa i helgen. Lördag till måndag!!:D Kommer bli så sjuk kul!
Är så glad att jag fick med henne på det ^^ 
 
Jag vet inte om jag har skrivit något om mitt internationella körkort eller inte. Saken är den att jag har tappat bort skiten.. Vilket suger eftersom det är ett måste att köra bil hos familjen i Townsville. Jag måste kunna skjutsa ungarna och för att ta mig någonstans där måste jag använda bilen. Alltså suger det att jag har tappat bort det. Jag blir så irriterad på mig själv.. Jag har inte ens behövt det, jag kunde bara ha lagt ut det ur min plånbok så hade jag aldrig tappat bort det. SUG! 
Iaf så hitta jag någon översättare här i Australien som fixade en översättning åt mig och den har kommit nu!:D Så nu kan jag köra bil lagligt här igen!
 
Imorgon ska jag ut och ta en springtur -första gången på över tre veckor.. Jag har blivit så jäkla tjock här! Mår dåligt när jag tänker på det..så nu måste jag ta tag i det. THINK HEALTHY!! 
Sedan ska vi till Tashs kompis Oscar och äta middag och umgås. Det kommer bli superkul, ser fram emot det riktigt mycket (:
Wiiieieieiieei!!! Sedan ska jag dra till bion (själv, jag vet -FA!!) och kolla på Breaking Dawn - Part 2!!! Det ska bli kul men jag bryr mig inte så mycket faktiskt..det känns konstigt. Haha, om man tänker på hur jag brukar vara inför varje film så är jag oerhört normal nu. (;
Jag jobbar på torsdag, suck haha! Men jag börjar inte förrän fyra så det är nog lugnt (filmen börjar 00:01).
 
Sedan på fredag så är det någon grillkväll på stranden här med Tashs vänner så det ska jag nog också följa med på. Sen åker vi, som sagt, och surfar. Vi kanske skulle gå ut på måndag kväll när vi kommer tillbaka men får se om det blir något. Sedan har jag bara tisdag kvar och sedan flyger jag härifrån! Tusan vad snabbt tiden går..
Jag ska nog gå och köpa en ny resväska imorgon också..usch, inga pengar kvar :(
 
See you soon then, 
B
 
 

Surfing!!

Yeeeahy!!!! Har haft den bästa helgen i mitt liv! Jag ÄLSKAR att surfa!! Världens jäkla glädjerush när man klarar att ställa sig upp på brädan och faktiskt hålla sig uppe genom en våg. Oh My God, vilken känsla!! Önskar att alla kunde få uppleva det. 
Haha, jag vet inte vad jag ska skriva mer om det förutom att det var det bästa jag har gjort hittills! Jag åkte med de svenska killarna Johan och André plus en kanadensisk tjej som hette Kiersten. Vi bodde i "the shack" som de kallade det. Huuur fint som helst! (Har lite bilder därifrån som jag lägger in här nere). 
Sedan var det två franska au pairer, Alex och Amanda, som bodde med oss och ett par som hette Maria och Blake, de var rätt random och konstiga, haha! 
Vi åkte dit runt tio, lördag morgon och kom hem på söndag kväll (igår alltså). 
Det tog ca 1,5h att åka dit med bil. Han som hade hand om allt med surfningen och stället hette Chris men kallades för Kingo (Kingosurfing hette hans företag) och var hur skön som helst! Han var precis så som man tänker sig en typisk surfer dude liksom. Okammat hår, dreads lite här och där, skägg, badbrallor och gick barfota överallt, han körde till och med bil utan skor! Han vad sjukt trevlig, jag skulle gärna åka dit igen! (vilket jag förmodligen gör med Tash och kanske någon av hennes vänner nästa helg - min sista helg). 
Vi såg en stor, fet, äcklig, jäkla spindel på väggen när vi satt och åt på lördagskvällen. USCH!! Sen satt det en till i badrumsfönstret, fyfaan säger jag bara!
Jag var skapligt trött den kvällen. Vi drack och umgicks tillsammans i huset. Det var jättekul, roligt att träffa nya människor (:
På söndag drog vi ut igen för att "fånga" lite vågor. André, Kiersten och Amanda gick upp 05.20 för lite "sunrise surfing"..OMG! (Jag sov som en stock, märkte inte ens när de gick upp - kom halvt till medvetandet när Kiersten kröp tillbaka till sängen runt sju-åtta någon gång). 
Det gick ännu bättre på söndagen för mig att surfa. Jag måste säga att det är sjukt jobbigt efter ett tag. Man vill ju ställa sig upp men för att göra det så måste man trycka upp sig med armarna och varje gång man gör det så är det som en armhävning, hur som helst så det jag ville komma fram till var att mina armar var skaaapligt trötta efter det haha! Jag känner mig sjukligt stel nu, kan inte röra axlarna. Kommer bli biff, det känner jag på mig (y)
 
Jag pratade med min familj igår också. Grattade pappis på fars dag (: ♥ 
Iza har tydligen börjat sova i mitt rum nu också, eller ja jag antar att det är hennes rum nu..eller jag vet inte. Alla kallar det ändå mitt rum. (?) 
Pappa sa också att de låter 150 pers gå från Ericsson. Skönt att jag inte är kvar där nu då. Jag vet iofs flera som har fått jobb där nyligen så aa..vet inte hur de tänker. "Vi låter 150 konsulter gå och så tar vi in lite nya" öh..? Iaf, tråkigt för dem som får gå och kul för dem som fått jobb! 
 
Imorgon ska jag gå till zoo't här! Det ska bli kul. 
 
Måste också säga att de har börjat med juldekoration och julförsäljning här precis som hemma. Men det är så himla konstigt att höra julsånger på stan när det är 35 grader varmt och man dör av värmeslag! 
 
I torsdags efter jobbet gick jag ut med Vivian efter jobbet, vi hade jättekul. Hon är superlätt att umgås med. Vi bestämde att vi skulle träffas på fredag morgon, gå ut och äta frukost, gå till China Town och Central Market, sedan skulle hon gå till skolan och jag hem och packa inför surfningen. Efter det skulle vi båda jobba och sedan gå ut en sväng. Det slutade med att vi gick till ett pannkaksställe med en av hennes vänner, Yi. Supersöta båda två ((:
 
See you soon then,
B
 
 
 
 
Mitt jobb!
 
FETASTE BLÅSAN PÅ MIN STACKARS TÅ!!!!
 
 
 

Nya planer!

Oj! Jag visste inte att det nästan har gått en vecka sedan jag skrev senast. Det har hänt JÄTTEMYCKET sedan senast iaf. Eller inte så himla mycket men en del betydelsefulla grejer (;
Jag antar att jag får fortsätta där jag senast slutade.
Efter att ha varit hos Alexis tyckte jag att det verkade ganska kul och soft att vara au pair och jag kände att det skulle vara kul att göra det ett tag. Jag tänkte att jag kunde göra det någon annanstans i världen, det behövde inte vara just här i aus men ödet ville annorlunda och nu har jag en biljett till Townsville i Queensland och en familj med två ungar att ta hand om!:D 
Dagen efter mitt förra inlägg (på fredagen) så skrev jag att jag var intresserad till familjen och då hörde mamman, Sue, av sig senare och skickade ett ganska långt mail med info om familjen och jobbet. Dagen efter så ringde hon mig och vi pratade i telefon och det kändes helt okej. På söndagen så pratade vi på Skype och hon visade mig runt i huset. De bodde väldigt fint! Inte riktigt samma klass som huset i Canberra men det var verkligen fint. De hade pool på baksidan av huset och fåglar i en stor bur, haha. De bor som sagt i Townsville, omkring 200 000 invånare, 110 mil från Brisbane och 35 mil från Cairns. (Vilket innebär att jag kommer byta tidszon igen! Det blir bara 9h före Sverige då så att ni vet liksom (;   )
Huset ligger ungefär 10 min från stranden. Familjen består av föräldrarna Sue (vet ej hur gammal hon är) och Troy, 38 år, och barnen Kallen, 7 år, och Millie, 4 eller 5 år. 
De tycker om att fiska, campa, shoppa och baka. Millie är glutenintolerant men jag tror inte det blir något problem, hoppas inte det iaf..
Kallen går i skolan på dagarna så honom kommer jag inte att träffa lika mycket som Millie. Jag ska gå med Kallen till och från skolan och sedan spendera dagarna med Millie. Jag jobbar bara måndag till torsdag, oftast iaf. Ibland kanske jag måste jobba söndagar om Sue måste jobba då. Jag tror att hon är mäklare och Troy jobbar inom gruvindustrin så han är borta två veckor i taget och sedan hemma i två veckor.
Det som jag måste göra är att ta hand om barnen - köra dem till och från sina aktiviteter, tvätta och städa lite grann, laga mat fyra gånger i veckan (alltså dem dagarna jag jobbar), ja that's it. Diska och plocka undan lite också, alltså basic stuff som jag skulle gjort hemma också. Det ska bli kul att vara med en familj. Tash har blivit som en syster till mig men det är skillnad på att vara med en "hel" familj, som när jag var hos hennes familj i Ballarat. Jag saknar "parental care" om ni förstår vad jag menar.
En rolig sak som jag gillar med Sue är hennes beskrivning av sig själv och Troy; "_Troy is a real joker and loves a good laugh. I love to have a good laugh too and a beer." Hahah, verkar som att de är ganska jordnära iaf (; 
Jag tror det blir bra iaf, det löser sig alltid (vilket har blivit min nya livsfilosofi, hehe). 
 
Johan skickade precis sms och undrade om jag ville hänga med och surfa i helgen så det ser ut som att det är min plan för min näst sista helg här i Adelaide. Jag frågade om han och André ville åka till Kangaroo Island med mig nästa helg och de skulle tänka på det (: Jag frågade Alexis också men hon verkade inte så taggad på det just nu, hon ville göra det senare. Så jag håller tummarna för att killarna vill göra det! (Y)
 
Jag var ledig i måndags, jobbade igår, var ledig idag och jobbar imorn. Jag funderar på att fråga en tjej på jobbet om vi ska gå ut och ta en fika på fredag. Hon heter Vivian, är 17 och kommer från Malaysia. Världens snällaste tjej, hon påminner mig om Madde ♥ 
Hon har en syster som jobbar med oss också. Båda är jättesnälla (: 
 
Förut så låg jag ute i solen en stund, jag somnade. När jag vaknade så hade jag fått massa små blåsor på bröstkorgen.. :( 
Tash varnade mig imorse och sa att UV-värdet var jättehögt idag och skulle vara det resten av veckan.. I had to learn the hard way ofc..
yaya, what ever. Nu ska jag gå och duscha, fortsätta läsa min bok och vänta på Tash (:
 
See you soon then,
B
 
 
Townsville
 
The Family:
 
Bilder tagna av mig när jag utforskade Adelaide lite:

Au Pair för en dag!

Igår var jag med Alexis (haha, jag trodde hela tiden att hon hette Anna eftersom det står Anna Alexis på facebook, det var inte förrän jag fick ett sms av Johan där han pratade om henne som jag fattade att hon faktiskt hette Alexis, haha). Det var meningen att jag skulle vara där i några timmar bara, men det blev en heldag!
Jag gick upp vid åtta och duschade (jag insåg när jag var klar att jag gick upp en timme tidigare än jag behövde, hehe..suck). Tåget gick iaf 11.13 och jag hann. Sedan kom Alexis och Lucy (den yngsta ungen hon tar hand om, 4 år) och mötte mig. Vi gick hem till dem och så visade de mig runt. Det var väldigt mysigt där (: Första huset jag har varit i i Australien som faktiskt hade trägolv!!:D Made me so happy! hihi
Vi drog ned till stranden en liten stund och lärde känna varandra medan Lucy lekte i sanden och badade fötterna lite. Hon hade med sig lite melon och saft så det blev en minipicknick ^^
Vi såg två ödlor!! De var ascoola!:D Den ena var gul och fläckig, ganska liten och den andra stor och svart, dens svans såg ut som huvudet fast utan ögon och mun. Såklart lämnade jag kvar min telefon i bilen så jag kunde inte ta något kort :( Enda gången jag har lämnat telefonen någon gång..typiskt :/
Jag tyckte att jag blev ganska brun efter att ha spenderat hela dagen på stranden i måndags men efter att ha träffat Alexis (Hannah och Lykke - två andra au pairer) så förstod jag att jag var värsta blekfisen :( Iaf, efter det åkte vi tillbaka till huset där vi åt lite, pratade, kollade upp lite saker på facebook och hade det allmänt trevligt (Lucy kollade på barnprogram). Vi båda tyckte att det var väldigt skönt att prata svenska med en tjejkompis, visst vi har båda träffat Johan och André men det är som sagt skillnad på tjejer och killar (;
Hon skulle hämta den andra ungen, Amelia - Millie, runt kvart i tre och sedan skjutsa dem direkt till deras simning och då var det meningen att jag skulle ta tåget hem igen men Lucy frågade om jag ville följa med och kolla på deras simning så då gjorde jag det, hade ändå inga andra planer. Då fick jag träffa Millie, 6 år. Jag tyckte båda ungarna var jättesöta och trevliga, även om de inte alltid var lika snälla enligt Alexis (; Föräldrarna var också jättetrevliga, jag fick ett jättebra intryck av dem. De bjöd mig på middag och sedan te (alla familjer dricker te här HELA tiden - mamma du skulle passa in! :* ) Så jag fick alltså vara med Alexis och barnen hela dagen (:
Alexis skulle träffa två andra au pairer som hon umgås med här, den ena heter Hannah, lika gammal som mig och kommer ifrån London, den andra heter Lykke, lika gammal som Alexis (92:a) och kommer ifrån Danmark. Det var meningen att de skulle på filmkväll med några australienska killar så eftersom jag ändå var kvar med Alexis frågade hon om jag ville följa med och det gjorde jag. Det var också kul, att träffa både tjejerna och killarna. Det var ju dem tjejerna jag skulle ha gått ut med i lördags när Tash var sjuk så det var kul att äntligen få träffa dem (: De är lediga varje torsdag och helg (Alexis är ledig på fredagar också så hon jobbar bara tre dagar i veckan, hur soft är inte det!?), är lite avundsjuk..  De ska gå ut på lördag igen och då ska jag försöka att följa med. Jag jobbar dock men bara till åtta så jag borde kunna följa med om jag inte är alldeles fööör trött men det ska jag tvinga mig själv att inte vara.
 
I slutet av februari så kommer en av Alexis kompisar från Sverige hit och då ska de resa upp längs östkusten, precis som mig!!:D Så som det verkar nu kan jag göra sällskap med dem (: Det skulle vara jättekul och skönt att inte vara ensam. 
 
Idag slutade jag tidigare, så himla skönt men ändå tråkigt för då får jag mindre betalt.. :/ 
 
Vad har jag mer gjort den här veckan.. I måndags var jag på stranden hela dagen, glömde solkräm och brände mig överallt. Jag har inte tagit det så seriöst, att ozonskiktet är tunnare här och blablabla.. men jag kan ju säga att det syndes och kändes jäkligt tydligt! Jag fick inte ens min vanliga färg (olivfärgad) utan blev typ rödbrun, som när man har legat i gräset länge och fått avtryck efter det, så var min färg (; 
Sedan jobbade jag i tisdags och igår var jag som sagt med Alexis och dem andra (: Idag jobbade jag också, uppenbarligen (; ååh! Tash är klar med sina exams nu! Eller hon har sin sånggrej kvar men den räknade hon tydligen inte så himla mycket så hon är i stort sett klar nu så vi båda är jätteglada!:D Jag slutade tidigare och hon blev klar med sina exams (hon hade två idag) och vi kunde göra sällskap hem! Vi fick skjuts av en av hennes kompisar. Sedan lagade vi mat tillsammans och kollade på tv. Nu sitter vi båda med våra datorer framför tv'n, haha! Hon vill kolla på Modig och jag på Hart of Dixie ((: så nu ska vi nog snart gå och mysa i sängen, eller faktiskt så har jag tänkt att jag ska ringa Hanna strax (: 
 
See you soon then,
B
 
Alexis (: